Friday, February 20, 2009

PDF documenten samenvoegen / Merging PDF documents


Hoe je PDF files kunt samenvoegen
(English version below)

De documentfeeder op mijn scanner neemt niet meer dan zo'n 15 bladzijdes per keer. Als ik dus PDF'jes van een gescand document maak
zijn het vaak PDF documenten van ongeveer 15 bladzijdes per keer. Bij een papieren document van 50 bladzijden heb ik dan drie losse PDF documenten die ik eigenlijk wil samenvoegen tot één.

Open je losse PDF documenten. Print het eerste document met PDFCreator. PDFCreator is open source software die geinstalleerd wordt als of het een echte printer is maar alles wat je print komt in een PDF document te staan. Als je het eerste dialoogveld van PDFCreator hebt klik je niet zoals gebruikelijk op [Save] maar op [Wait - Collect].




Nu kan je het tweede document printen en ook toevoegen aan de print manager. Als je alle documenten zo naar de print manager hebt gestuurd, selecteer je alle documenten in de print manager en combineer je de documenten door op [Document] - [Combine] te klikken.

Als laatste moet je de wachtstand opheffen door op [Document] - [Print] te klikken. De losse documenten worden nu geprint als één gecombineerd document.

How to merge PDF files
Print the first pdf file from your pdf viewer with PDFCreator. Click on [Wait - Collect]. Print following documents. Highlight ALL files in the print spooler. Click on [Document] - [Combine] and wait till the documents have been merged, then click on [Document] - [Print] to step out of the [Wait - Collect] mode.

Bladzijden uit een PDF verwijderen
Open de PDF in b.v. Acrobat of FoxitReader en print aleen de de gewenste bladzijden als PDF document d.m.v. PDF Creator.

No comments:

Post a Comment