Wednesday, February 4, 2009

Hoe Google in haar eigen blogs zoekt.


Het lijkt erop dat Google bij het indexen van blog sites, inclusief haar eigen blogger.com de hele pagina, met alle blog posts die erop staan, in een keer opslaat en doorzoekt. Hierdoor komen bij het zoeken via Google zelf, de gevonden woorden vaak uit verschillende, niet aan elkaar gerelateerde blog posts.

Ik heb bij blogger.com geen instelling kunnen ontdekken waarmee je kunt aangeven dat iedere post los geïndexed mag worden. Volgens mij zouden de werkelijk relevante hits op zoek opdrachten met meerdere woorden op die manier een fors stuk omhoog kunnen gaan.

Het leuke is dat als je de ingebouwde Google zoek functie links bovenaan mijn blog pagina gebruikt, je wél alléén die posts te zien krijgt waarbij alle zoektermen voorkomen. Het lijkt er dus op dat iedere post los geindexed wordt.

Google, is dit misschien een idee om dit ook mogelijk te maken voor de gewone zoek functie onder www.google.com of www.google.nl? Of dat er bij de zoekopdracht een vlaggetje gezet kan worden ("zoek per individuele post" of "zoek per hele blog pagina")

No comments:

Post a Comment