De laatste jaren is de mobile telefoon een ware zegetocht begonnen in Afrika. Veel inwoners gebruiken de mobile telefoon voor onderlinge betalingen in de vorm van belminuten. Maar een deel van de bevolking kan de mobile telefoon niet gebruiken omdat alles gebaseerd is op het lezen van tekst (menu, sms, adresboek, etc.).
Ik denk dat het niet zo moeilijk hoeft te zijn om een telefooninterface te ontwikkelen waarbij je bijna niet hoeft te lezen. Waarom is dat er dan nog niet?
Neem het adresboek als voorbeeld. Je zou het zo kunnen regelen dat bij het in gebruik nemen van de telefoon iemand die wel kan lezen en schrijven eerst een gebruikersprofiel aanmaakt. Eerst neem je een foto van de eigenaar en dan voer je de naam en eventueel adres in en geeft aan of het een man of vrouw is. Als laatste spreekt de gebruiker zijn/haar eigen naam in. De telefoonsoftware kan hiermee een klein standaard profiel maken met een klein pasfotootje van de eigenaar en een paar seconden audio met de naam in de stem van diegene die je wil bellen.
Nu kun je deze (gestandaardiseerde) gegevens b.v. via blueTooth of via een SMS/MMS naar je vrienden sturen.
Als je wilt bellen kun je in het adresboek kiezen. De eerste vraag zou kunnen zijn "Zoek je een man of vrouw?". Dit is simpel met twee icoontjes van een mannetje en een vrouwtje. Hierdoor zoek je nog maar in een deel van je bestand verder. Bij de volgende vraag die uiteraard weer in pictogrammen is omgezet: "Woont deze persoon in je eigen dorp/stam of ver weg?" De gebruiker ziet daarna een pagina met b.v. 9 of 12 kleine fotootjes. als je een fotootje hebt geselecteerd kun je de pasfoto vergroot zien en luisteren naar de naam van de persoon in zijn of haar eigen stem voordat je besluit te bellen.
No comments:
Post a Comment