Tuesday, January 6, 2009

Innovatie in keramiek

Hangende toiletpot 10 à 15 cm hoger voor senioren

Met het ouder worden van je eigen ouders/schoonouders word je regelmatig geconfronteerd met aanpassingen die gemaakt moeten worden. Hierdoor dacht ik even na over hoeveel werk het zou zijn als bij ons thuis bijvoorbeeld de hangende toiletten met zo'n 10 cm verhoogd zou moeten worden. Wat blijkt, je kunt gemakkelijk hogere staande toiletpotten kopen voor senioren, maar geen hangende, want die kun je toch op iedere gewenste hoogte ophangen. Maar wat nou als je een bestaand hangend toilet wil verhogen? Moet je dan het hele mechaniek met de aan- en afvoer eerst uitbreken en verhogen? Ik denk dat er een markt is voor een hangend toilet dat gewoon gemonteerd wordt op de plaats van het oude hangende toilet, maar wat door zijn vormgeving zo'n 10 cm hoger uitkomt.

Er bestaan van die kunststof kraagjes die je op de bestaande pot zet om zo 10 cm hoogte te winnen maar dat vind ik maar behelpen.

Laatst zag ik dat er wel in hoogte verstelbare hangende WC potten zijn. Schreeuwend duur natuurlijk, terwijl een iets hogere pot die op de normale aansluiting past helemaal niet zo duur hoeft te zijn. Dat in hoogte verstellen doe je waarschijnlijk ook maar de eerste paar keer en daarna blijft hij waarschijnlijk gewoon vast staan omdat het voor oudere mensen zo wie zo wel gemakkelijk is om een iets hogere pot te hebben. Zodra ze zitten kunnen ze een klein verhoginkje onder hun voeten doen om ervoor te zorgen dat de stoelgang niet belemmerd wordt.

De in hoogte verstelbare WC hiernaast kost ongeveer, hou je vast, 10'000 Euro excl. BTW en is te koop via SanMedi.nl.

1 comment:

  1. I recently came accross your blog and have been reading along. I thought I would leave my first comment. I dont know what to say except that I have enjoyed reading. Nice blog. I will keep visiting this blog very often.so you also can read my blog.my blog is aboutnike.air max.air shox.air jordanand some kinds of jordan.welcome to visit.

    ReplyDelete