Monday, April 20, 2009

De trein gemist


De TomTom navigator praat te veel.


Ik heb er al eerder iest over geschreven. Die TomTom mevrouw is een beetje als het jongetje uit de fabel "De jongen die 'Wolven' riep" van Aesop. Als je ergens op de snelweg rechtdoor moet begint ze te vertellen dat je links moet aanhouden en dat meer dan één keer achter elkaar. Ook als je ergens bij een rontonde aankomt waar je gewoon rechtdoor moet, herhaalt ze dat meerdere keren.

Omdat de TomTom juffrouw zo regelmatig voor mij redundante informatie verteld en herhaald krijgt ze een beetje de status van de kleine herder die steeds maar weer "Wolf" schreeuwde. Op een gegeven moment besteed je er gewoon geen aandacht meer aan. Met als gevolg dat je er ook niet meer naar luistert als je WEL van de snelweg afmoet.

Beste TomTom, kunnen jullie a.u.b. een instelling maken waarbij je kunt kiezen.
  1. Wanneer je een instructie krijgt (b.v. alléén bij echt afslaan, dus niet als de doorgaande weg links afbuigt en er een klein weggetje recht(s) door gaat).
  2. Hoevaak je die instructie krijgt (als ik het een keer heb gemist kan ik altijd nog onderop het scherm toetsen om de boodschap nogmaals te horen).
Oh ja nog iets. Het is zomertijd. Er bestaat een eenvoudige formule waarmee je jaren vooruit kunt uitrekenen op welke dag de zomer/wintertijd ingaat. GPS maakt gebruik van een van de meest nauwkeurige klokken ter wereld én de Ontvanger weet precies waar op de wereld hij zich bevindt. Waarom kunnen we nog steeds niet gewoon AUTOMATISCH omschakelen tussen zomer- en wintertijd?

No comments:

Post a Comment