Tuesday, December 21, 2010

Suggestie om media te bedienen

Als je tegenwoordig een TV hebt met diverse randapparaten ben je vaak bezig met meerdere afstandsbedieningen.

Waarom kan de TV zelf niet als intelligent stuur station ingezet worden? Iedere keer als je een apparaat via b.v. HDMI aansluit zou de TV hiervan op de hoogte moeten worden gesteld, ook als dit b.v. via een Media receiver of een HDMI switch gaat.

De TV zou d.m.v. deze HDMI signalen een overzicht kunnen creëren van alle aangesloten apparaten. De TV zou eventueel via het internet de schakel commando's (zoals je b.v. via de afstandsbediening stuurt) kunnen opvragen voor de aangesloten apparaten. Op deze manier kan de TV zelf (dus niet de gebruiker, zoals bij de Harmony remote) vast stellen welke besturingssignalen noodzakelijk zijn.

Op de TV kun je dan aangeven wat je wilt zien en de TV stuurt dan via b.v. Infrarood, HDMI of via b.v. USB de juiste schakelsignalen naar de diverse componenten zodat je de ene keer naar een Blu-Ray disk kunt kijken en het volgende moment naar je DVR, je XBOX of een programma via de satelliet decoder.

Dit is een beetje zoals de Logitech Harmony afstandsbedieningen waar je in de afstandsbediening kunt programmeren om een hele reeks aan besturingscommando's uit te voeren om de diverse apparaten zo in te stellen dat alles zo staat ingesteld als bedoeld.
Bij de Harmony moet je zelf aangeven hoe welke apparaten zijn gekoppeld, daarna "berekend" de Harmony welke apparaten hoe geschakeld moeten worden.

Het idee hier is dat de TV de centrale interface wordt en dat de TV zelf de intelligentie heeft om alle randapparatuur juist in te stellen en dat de TV dat leert van de elektronische product ID's die in de signalen van de aangesloten randapparatuur zitten.

No comments:

Post a Comment