Monday, May 18, 2009

Als u links kijkt . . . .


Je TomTom vertelt over interessante zaken tijdens de touristische route.

Jaren geleden, we woonden toen in Geneve, had de lokale VVV een audiotour door het centrum van Geneve op Compact Cassette. Ongeveer 2 jaar geleden kwam er een audiotour op het internet die je kon volgen als je op lijn 5 van het centrum van Amsterdam naar Amstelveen reed. Je kon de (engelstalige) audiotour downloaden via het GVB en luisteren naar verhalen over interessante plekken onderweg. De ANWB heeft autoritten op thema's zoals de molenroute, de zuiderzeeroute, etc. Het zou leuk zijn als je kon luisteren naar verhalen over de dingen langs de route én dat de verhalen op het juiste moment afgespeeld zouden worden. Wat je daarvoor nodig hebt is een combinatie met je GPS routeplanner.

Mijn idee: Creëer een standaard voor routeplanners (TomTom, Garmin, etc.) waarmee je een audio (eventueel met plaatjes/video) bestand kunt afspelen dat gekoppeld is aan je lokatie. Je TomTom begint dan alvast iets te vertellen over de omgeving als je b.v. 500 meter van een interessante plaats bent.

Ik stel me dat zo voor dat mijn TomTom het volgende zegt: "Rechts voor u ziet u waarschijnlijk al de grote metalen armen van het gemaal "de Cruquius" opdoemen. Samen met de stoomgemalen "Leeghwater" en "Lijnden" pompte de Cruquius in slechts drie jaar tijd het Haarlemmermeer leeg......"

No comments:

Post a Comment